| Author |
Message |
anyra
|
Posted: Sun May 31, 2009 2:26 pm
| |
va dati seama ce o sa ne certam cu astia aici in ro daca e cumva sa se recunoasca impozitu platit acolo intr-o oarecare masura.... |
|
narcisa

|
Posted: Sun May 31, 2009 3:12 pm
| |
pai impozitul se recunoaste - in general - dar mie nu prea imi arde sa ma plimb pe la Finantele publice, care cel putin la noi in Oradea isi fac treaba mai mult de o gramada :D.
Pe de alta parte, ar trebui intrebat daca se adauga suma la venitul global si se mai depune o declaratie si se mai reimpoziteaza...
Good luck |
|
sodesign
|
Posted: Tue Jun 02, 2009 5:58 am
| |
Salutare. Sper sa se clarifice treaba asta cat mai curand. Eu inca nu am primit scrisoarea de la SS.
Multa bafta tuturor |
|
lightkeeper
|
Posted: Tue Jun 02, 2009 7:11 am
| |
| mateimiruna wrote: | Iata cum se poate obtine ITIN:
1. Realizati o copie legalizata a pasaportului la orice notariat.
2. Aplicati apostila pe copie la tribunalul pe raza caruia aveti domiciliul. Apostila nu se cere si nici nu se pune pe documente originale. Apostila este doar o supralegalizare.
3. Tipariti emailul primit de la Shutterstock, prin care sunteti anuntati ca trebuie sa platiti impozit catre guvernul SUA
..................................................
..............................
|
Buna!
Mersi pentru sistematizarea ideilor.
Asta e o metoda care functioneaza sau una care ar trebui sa functioneze ? Adica a testat-o cineva ?
:-)
Oricum ... in RO probabil vor fi mici/mari diferente intre solutiile individuale ... deh ...
Bafta la toti!
for admins : I was asking if the method described earlier is a tested one (someone actually did this and obtained an ITIN) or a theoretically functional one. |
|
zu1u
|
|
mateimiruna
|
Posted: Tue Jun 02, 2009 3:50 pm
| |
| lightkeeper wrote: | | mateimiruna wrote: | Iata cum se poate obtine ITIN:
1. Realizati o copie legalizata a pasaportului la orice notariat.
2. Aplicati apostila pe copie la tribunalul pe raza caruia aveti domiciliul. Apostila nu se cere si nici nu se pune pe documente originale. Apostila este doar o supralegalizare.
3. Tipariti emailul primit de la Shutterstock, prin care sunteti anuntati ca trebuie sa platiti impozit catre guvernul SUA
..................................................
..............................
|
Buna!
Mersi pentru sistematizarea ideilor.
Asta e o metoda care functioneaza sau una care ar trebui sa functioneze ? Adica a testat-o cineva ?
:-)
Oricum ... in RO probabil vor fi mici/mari diferente intre solutiile individuale ... deh ...
Bafta la toti!
for admins : I was asking if the method described earlier is a tested one (someone actually did this and obtained an ITIN) or a theoretically functional one. |
Nu dam garantie! :) IRS, ca orice birocratie americana, se leaga de orice virgulita. E absurd sa respingi actele unui om, despre care stii sigur ca a cheltuit o caruta de bani pentru asa ceva, doar pentru faptul ca a scris NA in loc de N/A. Cauta pe discutii, ca e un englez parca, caruia abia la a saptea respingere i s-a explicat motivul.
Doamne ajuta!
Cu sinceritate,
Regele IONESCU |
|
cflorinc

|
Posted: Tue Jul 21, 2009 2:56 pm
| |
La punctul [7. Foreign tax identifying number, if any (optional)] credeti ca ar fi bine sa introducem CNP? Stie cineva daca finantele noastre recunosc impozitul respectiv? Adica noi mai facem vre-o formalitate catre statul roman sau nu? Stie cineva daca impozitul pe drepturi de autor este acum de 10 sau 16%? |
|
mateimiruna
|
Posted: Wed Jul 22, 2009 3:57 pm
| |
| cflorinc wrote: | | La punctul [7. Foreign tax identifying number, if any (optional)] credeti ca ar fi bine sa introducem CNP? Stie cineva daca finantele noastre recunosc impozitul respectiv? Adica noi mai facem vre-o formalitate catre statul roman sau nu? Stie cineva daca impozitul pe drepturi de autor este acum de 10 sau 16%? |
La punctele 6, 7, 8 si 9 nu puneti nimic.
Impozitul pe drepturi de autor e de 10% in Romania. |
|
mateimiruna
|
Posted: Wed Jul 22, 2009 4:03 pm
| |
6, 7, 8, 9 SI 11 raman goale. Scrieti-va numele corect si apasati Submit. Asta este tot! |
|
mateimiruna
|
Posted: Wed Jul 22, 2009 4:05 pm
| |
| mateimiruna wrote: | | 6, 7, 8, 9 SI 11 raman goale. Scrieti-va numele corect si apasati Submit. Asta este tot! |
Atentie: la punctul 2 treceti N/A |
|
anyra
|
Posted: Sun Jul 26, 2009 1:46 pm
| |
Si asta a fost tot? A inlocuit toaaaata harababura aia care trebuia sa o facem cu trimis 15 mii de acte dus intors? |
|
medicalsys
|
Posted: Mon Jul 27, 2009 4:19 am
| |
Se pare ca DA. Sper sa nu mai inventeze si alte lucruri prea curand. |
|
melis
|
Posted: Wed Sep 02, 2009 6:38 am
| |
Partea cu completarea formularelor pare sa fie clara acuma, dar stie cineva daca mai platim impozit si in tara sau daca trebuie sa declaram veniturile astea la finante, si daca da, cum obtin un stat de plata din care sa rezulte ca impozitul a fost deja retinut. |
|
clau
|
Posted: Thu Nov 05, 2009 3:27 pm
| |
buna,
va rog frumos sa ma lamuriti daca puteti cu ceva.
nu am trimis si nu am depus nici un act pana acum. ce imi doresc ar fi sa nu ma mai complic si sa inchid contul sterg pozele si gata.
cand a inceput faza aceasta am marit limita de withdrawal deci de cand s-au introdus regula cu depusul actelor nu am retras nici un ban ( nu prea aveam oricum ce )
ideea e ca am primit mail de reminder de la shutterstock cu "Waiting for you to submit your W-8BEN tax form"
m-am uitat si prin paginile de pe shutterstock si vad ca "my grace period has expired"...uff, nu as vrea sa intru sub incidenta la ceva nasol.
daca sterg contul mai trebuie sa depun hartii? nu era vorba ca daca nu depui hartii pur si simplu retrag ei mai multa taxa din banii incasati, corespunzator platii taxei si gata?
as vrea sa fiu in regula sa nu ma trezesc cu ceva acuzatii de la ei, ca de atunci pana acum s-a adunat o suma mica din castiguri dar, tot e ceva si cine stie cum privesc ei castigul asta, ajungi sa ai dosar pt 3 dolari ce ii datorezi si nici macar nu stii :)
cu banii ce ii am adunati pana acum ce se intampla la inchiderea contului?
poate reusiti voi sa ma lamuriti cu intrebarile acestea pt ca imi imaginez ca sunteti mai informati, trecand deja prin toate procedurile cu depusul actelor.
va multumesc frumos! |
|
igabrielle

|
Posted: Fri Nov 06, 2009 4:14 am
| |
| clau wrote: | buna,
va rog frumos sa ma lamuriti daca puteti cu ceva.
nu am trimis si nu am depus nici un act pana acum. ce imi doresc ar fi sa nu ma mai complic si sa inchid contul sterg pozele si gata.
cand a inceput faza aceasta am marit limita de withdrawal deci de cand s-au introdus regula cu depusul actelor nu am retras nici un ban ( nu prea aveam oricum ce )
ideea e ca am primit mail de reminder de la shutterstock cu "Waiting for you to submit your W-8BEN tax form"
m-am uitat si prin paginile de pe shutterstock si vad ca "my grace period has expired"...uff, nu as vrea sa intru sub incidenta la ceva nasol.
daca sterg contul mai trebuie sa depun hartii? nu era vorba ca daca nu depui hartii pur si simplu retrag ei mai multa taxa din banii incasati, corespunzator platii taxei si gata?
as vrea sa fiu in regula sa nu ma trezesc cu ceva acuzatii de la ei, ca de atunci pana acum s-a adunat o suma mica din castiguri dar, tot e ceva si cine stie cum privesc ei castigul asta, ajungi sa ai dosar pt 3 dolari ce ii datorezi si nici macar nu stii :)
cu banii ce ii am adunati pana acum ce se intampla la inchiderea contului?
poate reusiti voi sa ma lamuriti cu intrebarile acestea pt ca imi imaginez ca sunteti mai informati, trecand deja prin toate procedurile cu depusul actelor.
va multumesc frumos! |
Buna Clau,
Chiar nu vad de ce ti-ai inchide contul. Daca urmareai si tu ce s-a mai scris in forum vedeai ca nu trebuie sa trimiti nici o hartie ci doar sa completezi un formular online care in final te asigura ca ei iti vor lua doar 10% din castigurile venite de la clienti americani conform tratatului semnat de Romania cu America...Deci sa zicem ca ai 100 $ din care 50 sunt castigati pentru ca clienti americani ti-au cumparat pozele...atunci din cei 100 ei iti vor retine 5$...No big deal...
In pagina in care tu iti vezi castigurile de obicei, la forum vei vedea "Visit our Tax center", iar pe pagina aia o sa vezi un link de genul "http://submit.shutterstock.com/tax_center.mhtml" si acolo vei da click pe formularul W8...
La 1. Numele tau
2. Romania
3. bifezi individual
4. ar trebui sa fie completat deja cu adresa ta corecta, daca nu e corecta trebuie sa o corectezi in datele contului si vei primi confirmare de la SS ca ti-au modificat-o si apoi revii la formular
5. 6. 7. 8. nimic
9.10. sunt deja completate
11. nimic
si la urma pur si simplu iti scrii numele complet si SUBMIT...
Si gata Filozofia...
Success,
Gabriela |
|
| |
|