|
|

Welcome, Anonymous (Profile, Private Messages) Having trouble signing into the forums? Please [ logout ] and log back in.
Log in
| Author |
Message |
winmaster

|
Posted: Fri May 29, 2009 11:34 am
| |
Ano procital jsem je vcera nekolik hodin v kuse. Uz nemam silu to dal sledovat. Pokud je to jeste o tolik slozite jak pises, budu se muset smirit se srazkou. I tak to bude porad vic penez nez z ostatnich fotobank. |
|
xetra

|
Posted: Fri May 29, 2009 11:48 am
| |
| winmaster wrote: | | Ano procital jsem je vcera nekolik hodin v kuse. Uz nemam silu to dal sledovat. Pokud je to jeste o tolik slozite jak pises, budu se muset smirit se srazkou. I tak to bude porad vic penez nez z ostatnich fotobank. |
No někdo tam právě přispíval, že volal do IRS a tam mu řekli, že vytisklý e-mail tam nemá cenu posílat, že je potřeba oficiální dopis od SS s orig. podpisem + na tom dopise musí být číslo, pod kterým jsme vedeni u SS... V dalších případech prý zase lidem vrátili tu žádost z toho důvodu, že se jim nezdála ta ověřená kopie. Nikde prostě není přesně psáno, v jaké formě to ten úřad bude akceptovat. To pak vyhodíte plno peněz za ověřování atd atd.. a nakonec vám to po měsíci vrátí s tím, že jste to udělali špatně... No nevím, já obchoduji na forexu třeba - sídlo mají v NY, ale nikdo tohle po mě nikdy nechtěl, natož aby mi broker strhával 30%!!! Ach jo... To jsem výjimečně za poslední 3 dny vydělala 40 USD a už se radovala, jak dosáhnu hranici 500 USD a budu mít z každé fotky víc a ono velký ho... |
|
winmaster

|
Posted: Fri May 29, 2009 12:05 pm
| |
Tak to vypadá, že je to stále strašně nedořešené. Po počátečním rozčilení už jsem se celkem uklidnil, ale když vidím, že Shutterstock nepodnikl téměř žádné kroky aby nám to ulehčil, nebo něco zařídil, tak se asi naštvu znova. Pokud to dobře chápu, nemá cenu zatím cokoliv ověřovat nebo posílat. Předpokládám, že SS bude strhávat 30% nehledě nato jestli je věc dořešena. Takže krácení daní v nedohlednu.
Blahopřeju k téměř pokoření hranice 500 USD. S tak velkým portfoliem a kvalitními pracemi to určitě nebude nic těžkého. |
|
xetra

|
Posted: Fri May 29, 2009 12:15 pm
| |
| winmaster wrote: | Tak to vypadá, že je to stále strašně nedořešené. Po počátečním rozčilení už jsem se celkem uklidnil, ale když vidím, že Shutterstock nepodnikl téměř žádné kroky aby nám to ulehčil, nebo něco zařídil, tak se asi naštvu znova. Pokud to dobře chápu, nemá cenu zatím cokoliv ověřovat nebo posílat. Předpokládám, že SS bude strhávat 30% nehledě nato jestli je věc dořešena. Takže krácení daní v nedohlednu.
Blahopřeju k téměř pokoření hranice 500 USD. S tak velkým portfoliem a kvalitními pracemi to určitě nebude nic těžkého. |
Děkuji, ale nejsem si jistá, zda je moje práce kvalitní, někdy se až divím, že si je vůbec někdo stáhne :-) Ale líbí se mi ty vaše ilustrace... Photoshop nebo Illustrator? No jinak si taky myslím, že není kam spěchat, vše je hrozně nedořešené, nevím, proč to bude strhávat SS, to se mi zdá hodně podivný. No radši ještě počkám a nechám si strhávat těch 30%, ale bude to hodně bolet. Aúúú. |
|
winmaster

|
Posted: Fri May 29, 2009 12:23 pm
| |
| xetra wrote: | | winmaster wrote: | Tak to vypadá, že je to stále strašně nedořešené. Po počátečním rozčilení už jsem se celkem uklidnil, ale když vidím, že Shutterstock nepodnikl téměř žádné kroky aby nám to ulehčil, nebo něco zařídil, tak se asi naštvu znova. Pokud to dobře chápu, nemá cenu zatím cokoliv ověřovat nebo posílat. Předpokládám, že SS bude strhávat 30% nehledě nato jestli je věc dořešena. Takže krácení daní v nedohlednu.
Děkuji, ale nejsem si jistá, zda je moje práce kvalitní, někdy se až divím, že si je vůbec někdo stáhne :-) Ale líbí se mi ty vaše ilustrace... Photoshop nebo Illustrator? No jinak si taky myslím, že není kam spěchat, vše je hrozně nedořešené, nevím, proč to bude strhávat SS, to se mi zdá hodně podivný. No radši ještě počkám a nechám si strhávat těch 30%, ale bude to hodně bolet. Aúúú. |
Já taky děkuji. Vše Illustrator. Přece jen vektory tu vynášejí víc. Mě se líbí právě vaše abstraktní věci.
Ano bude to hodně bolet:-( Ale co naděláme, buďto utéct, nebo alespoň něco. |
|
jirsak
|
Posted: Fri May 29, 2009 1:14 pm
| |
Někde jsem četl radu zatím vyčkat, a stanovit si vyšší částku na zasílání "výplaty". Myslím, že to bylo někde na http://www.mikrofotobanky.cz/. Otázka je, zda budou strhávat 30 % z každého prodeje (pak by bylo stanovení vyššího limitu zbytečné), nebo až jakmile budou odesílat peníze.
Otázky, které jsem uvedl výše ohledně dalších povinností s přidělením Amerického "DIČ" jsem myslel tak, zda se vůbec vyplatí si jej zařizovat. Aby mi tím nevznikly další povinnosti a náklady, které by tu celou snahu o přivýdělek něčím co mě baví ještě více neznemožnily.
P.S.: hranici 500D jsem překročil tento měsíc. To bylo radosti. Ale jestli mi strhnou 30 % ze všech dosavadních výdělků, zase spadnu na 0,25 za kus. Je otázka, zda budou danění uplatňovat i zpětně nebo až od června. |
|
mozzyb

|
Posted: Fri May 29, 2009 2:15 pm
| |
Zajímalo by mě jestli to na nás čeká taky na všech ostatních významějších microstock? Pokud ano, tak teda potěš. Ovšem ne všechny jsou snad US. Z důvodu nedostatku času jsem přemýšlel o exkluzivitě pro jinou banku a tohle mi to rozhodování zřejmě asi ulehčí :-) |
|
mozzyb

|
Posted: Fri May 29, 2009 2:24 pm
| |
| jirsak wrote: | | Někde jsem četl radu zatím vyčkat, a stanovit si vyšší částku na zasílání "výplaty". |
To by mě zajímalo jak to bylo myšleno. Jako, že třeba na 500 bys čekal 3 měsíce a nevztahovalo se to na tyto peníze nebo jak to mám chápat? |
|
jirsak
|
Posted: Fri May 29, 2009 2:32 pm
| |
| mozzyb wrote: | | jirsak wrote: | | Někde jsem četl radu zatím vyčkat, a stanovit si vyšší částku na zasílání "výplaty". |
To by mě zajímalo jak to bylo myšleno. Jako, že třeba na 500 bys čekal 3 měsíce a nevztahovalo se to na tyto peníze nebo jak to mám chápat? |
Myšleno to bylo tak, že bude čas na vyřizování všech formulářů. Jakmile budou vyřízeny, a SS odsouhlaseny (nebo kým to mají být odsouhlaseny), tak daň platit nebudeme. Platí to tedy jen pro tu variantu, pokud by danění vyřizovali až při odesílání peněz na PayPal (nebo jiným způsobem). |
|
jirsak
|
Posted: Fri May 29, 2009 2:40 pm
| |
Ve vlákně http://submit.shutterstock.com/forum/viewtopic.php?t=62287&postdays=0&postorder=asc&start=1020 je na str. 69 uvedeno:
I don't know if this has been said alreaddy, i haven't gone trough all the posts.
Here you can find a list of acceptance agents
http://www.irs.gov/individuals/article/0,,id=96304,00.html
also is specified that following firms are acceptance agents. They have office in lots of countries
National / International CPA Firms *
• Deloitte and Touche, LLP
• Ernst & Young LLP
• KPMG LLP
• PricewaterhouseCoopers LLP
* Check local telephone directory for nearest location.
ČR jsem v seznamu nenašel. Ernst & Young a PricewaterhouseCoopers určitě ale v ČR pobočku mají. Myslíte že má smysl jim zaslat dotaz, zda taktéž nejsou "Acceptance Agents for Forms W-7"? To by mohlo aspoň jedno vyřizování formuláře značně ulehčit. |
|
afrajtova

|
Posted: Fri May 29, 2009 3:40 pm
| |
Boze, to je situace! Taky se mi zacina zdat, ze bude nejlepsi asi pockat, i za cenu toho, ze nam to parkrat strhnou a az se vychytaji vsechny mouchy a budou jasnejsi instrukce, tak se do toho pustit. Protoze posilat tam to osvedceni za 600 jen pro to, aby to pak v tom IRS urade zamitli, to se mi taky nechce. Ty PriceWaterhouse nebo Ernst&Young bysme mohli zkusit! |
|
zdenkam

|
Posted: Fri May 29, 2009 5:36 pm
| |
Ahoj Vsichni,
Jsem narozena v Olomouce ale bydlim v Kanade. Mam s tim take plne ruce prace, ale sama take asi trochu pockam az co se stane. Zatim se mi zda, ze je vsechno dost nejasne .... nechci platit zbytecne vydaje. Jak to zvladate s anglictinou? Jestli nekdo potrebuje pomoct, dejte vedet.
Zdenka |
|
jcifkova

|
Posted: Fri May 29, 2009 7:02 pm
| |
Určitě se vyplatí počkat, taky bych nerada zaplatila 600 Kč a pak dostala zamítavou odpověď. Navíc SS právě rozesílá další maily, abychom počkali. Příští týden bude snad vše jasnější! Jinak Deloitte mají taky pobočku v Praze, ale na jejich stránkách nevidím, že by poskytovali podobné služby - ale zkusím se tam zeptat. |
|
afrajtova

|
Posted: Sat May 30, 2009 2:47 am
| |
Uz mi taky prisel mail s tim, ze mame pockat. A pisou tam, ze nam pak i poradi, jak presne vyplnit ten W7 formular. Stejne tohle vsechno ale meli resit driv, nez tuhle akci spustili. |
|
jirsak
|
Posted: Sat May 30, 2009 3:34 am
| |
Právě jsem obeslal Ernst & Young, KPMG, PricewaterhouseCoopers s dotazem, zda jsou "Acceptance Agents for Forms W-7". Uvidíme, zda se ozvou. Dám sem vědět jejich odpovědi.
Návod, jak vyplnit formulář W-7 je už zde: http://www.mikrofotobanky.cz/2009050001-jak-ziskat-itin-aneb-daneni-vydelku-z-us.html. Myslím, že se vyplatí si počkat i na "oficiální návod" od SS. Ostatně, sami nás vyzývají, že zatím nemáme spěchat.
Zdenko děkujeme za nabídku v případě potřeby pomoci s angličtinou. |
|
| |
|
Shutterstock Forum for Submitters
|