|
|

Welcome, Anonymous (Profile, Private Messages) Having trouble signing into the forums? Please [ logout ] and log back in.
Log in
| Author |
Message |
winmaster

|
Posted: Sat May 30, 2009 5:51 am
| |
Počkáme, to bude nejlepší. A skvělá věc je, že danit se budou jen prodeje, které učinili zákazníci z USA jestli jsem to dobře pochopil. Tim padem by bylo ze strany SS dobry zakomponovat do statistik prodejů v našem profilu, taky odkud byl nákup proveden. Abysme si mohli ověřit jestli nás nešiděj. |
|
radoma

|
Posted: Sat May 30, 2009 12:13 pm
| |
teraz si tiez nemozes byt isty ci ta nesidia. ako vies, ze ti zaplatia vsetky tvoje obrazky? Ale nie, myslim, ze ss je v pohode a k takymto praktikam sa hadam neuchyluje.
Mimochodom, nevie niekto ako je na tom Slovensko? Typujem, ze asi podobne ako Cesko. Ja som v anglictine neni az taky dobry, a moc tomu nechapem co po mne chcu.
Co sa stane ak si tie formulare nevyplnim?
diky moc zatial zdravim vsetkych...
rado |
|
afrajtova

|
Posted: Sun May 31, 2009 2:10 am
| |
| radoma wrote: | teraz si tiez nemozes byt isty ci ta nesidia. ako vies, ze ti zaplatia vsetky tvoje obrazky? Ale nie, myslim, ze ss je v pohode a k takymto praktikam sa hadam neuchyluje.
Mimochodom, nevie niekto ako je na tom Slovensko? Typujem, ze asi podobne ako Cesko. Ja som v anglictine neni az taky dobry, a moc tomu nechapem co po mne chcu.
Co sa stane ak si tie formulare nevyplnim?
diky moc zatial zdravim vsetkych...
rado |
Ano, Slovensko ma taky 0%, ale bohuzel musite taky absolvovat veskere to papirovani, aby si SS potvrdilo, ze jste skutecne ze Slovenska a muzete mit to nulove zdaneni. Znamena to 1. vyplnit formular W7 (uz tady bylo nekolik odkazu, jak to vyplnit, jeden na Mikrofotobanky.cz), 2. notarsky overit kopii pasu (V ČR to jde jen na US ambasade, u notaru ne) 3. to vse poslat s pruvodnim dopisem do USA, adresa je u toho W7 formulare, je to v Texasu.
Ale zatim neni jiste, jestli pruvodni dopis ma byt ten mail, ktery rozesilali, nebo jestli to nebude stacit a bude potreba opravdovy podepsany dopis od SS. Na tom pry pracuji a daji nam vedet.
P.S. mate moc hezke obrazky :) |
|
afrajtova

|
Posted: Sun May 31, 2009 2:13 am
| |
Jeste jsem zapomnela rict, ze po tehle procedure vam prideli danove identifikacni cislo ITIN a s nim musite vyplnit jeste jeden formular (W8), ktery bude na strankach SS, a pak bude teprve procedura u konce.
Kdybyste to vsechno nevyplnila, tak vam 30% srazi. |
|
jcifkova

|
Posted: Sun May 31, 2009 7:24 am
| |
Tak jsem taky napsala na Deloitte & Touche a uvidíme. Ale obávám se, že pokud tuto službu poskytují, tak si za to budou taky něco účtovat. |
|
jirsak
|
Posted: Mon Jun 01, 2009 7:19 am
| |
Níže uvádím odpověď z firmy KPMG Česká republika, ohledně dotazu na službu "Acceptance Agents for Forms W-7".
Odpověď z KPMG:
Na www stránce je uvedena v sekci Agent pro americké poplatníky společnost KPMG LLP a rozumí se tím pobočka KPMG v USA. U agentů mimo USA jsou uvedeny některé státy, ČR nikde.
Ačkoliv jsem formulář W-7 nikdy nevyplňoval, měly by se vyplnit a podat v USA na IRS, takže asistence někoho z ČR je dle mého soudu zbytečná. Příjmy z fotobanky potom následně zdaníte v ČR a teprve zde je možné požádat o pomoc českého daňového poradce, ale formulář W-7 k tomu potřebovat nebudete.
Doporučuji si přečíst instrukci k vyplnění formuláře a formulář podat sám, protože pokud byste chtěl s někým konzultovat v USA, vyšla by Vás konzultace zytečně draho. |
|
jcifkova

|
Posted: Mon Jun 01, 2009 10:00 am
| |
Jestli je taková asistence zbytečná, toť otázka. Jestli bychom stejně museli na ambasádu kvůli ověření pasu a oni by nám jen pomohli s vyplněním formuláře zaslali to tam za nás, tak je asi zbytečná. Ale když si přečtete diskusi - viz odkaz níže, kterak jeden nešťastník o ITIN žádal a když ho konečně správně vyplnil, tak se ho dočkal až za 5 měsíců ...
http://www.pracevusa.cz/phprs/forum/viewtopic.php?t=155&postdays=0&postorder=asc&start=15&sid=a0d153c12dd4ef1ea6852f7d204c9873
Třeba to jde přes asistenční službu rychleji. Ale ta tu stejně asi není. Jinak když se do měsíce nedočkáme, budeme je muset sami urgovat. |
|
jirsak
|
Posted: Tue Jun 02, 2009 3:49 am
| |
Nyní doporučuji naopak snížit na co nejnižší hodnotu částku výplaty, pokud někdo máte možnost, protože dle diskuze Prepraing May 2009 Payouts - http://submit.shutterstock.com/forum/abt62745.html červnová výplata nebude ještě s daní. Viz "Withholding taxes will NOT be applied for international submitters for June payouts." v uvedené diskuzi. |
|
kacast
|
Posted: Tue Jun 02, 2009 5:23 pm
| |
| winmaster wrote: | To neni vtipny. Pas se muze ztratit. A da nejak zneuzit.Napriklad si nekdo na nej muze zridit úvěr.
Jinak jestli tomu dobre rozumim, tak se ma k tomu vsemu prilozit jeste vytisnutej email od shutterstocku: Username, blablbla....
...This letter is to advise you of potential changes in the amount of tax that may be withheld from your Shutterstock earnings.
....blabla bla...
je totento email?nebo posilali jeste neco? |
Ahoj, prošla jsem teď všemožné diskuze na tohle téma a nejlépe shrnutý mi to připadá na http://www.mikrofotobanky.cz/2009050001-jak-ziskat-itin-aneb-daneni-vydelku-z-us.html a od Anny F. Není mi ale jasný o jakym vytištěnym a přiloženym mailu (k pasu a formuláři W 7) se tu píše. Nikde jsem takovou instrukci neodchytila. Tedy - jasně že nevím jakej mail od SS, ale ani to, kde je tenhle požadavek daný. Díky za radu, Kaca.st
Last edited by kacast on Tue Jun 02, 2009 5:31 pm; edited 1 time in total |
|
xetra

|
|
paja6543
|
Posted: Wed Jun 17, 2009 2:03 am
| |
Vsechny Vas zdravim
a diky za rady a pomoc, ktere tady davate... Vzhledem k tomu, ze rozhodne nepatrim k "velkym hracum" :), z meho pohledu asi bude zatim opravdu nejrozumnejsi "nechat to vyhnit" a pockat, az (a jestli vubec, coz me neskutecne stve) Shutterstock vyda jasne a proveditelne instrukce...
Co me na cele situaci rozciluje nejvice, neni ten samotny fakt, ze se vydelky budou danit nebo ze si budeme muset zarizovat ITIN, ale to, ze to Shutterstock prehodil na sve prispevatele tak "nedopecene" a nijak zvlast se nesnazi to resit...
Navic si taky myslim, ze to, co psala ve forech spousta lidi, je pravda - zalozit si oficialne pobocku v nejakem "danovem raji" by Shutterstock stalo radove nekolik tisic dolaru rocne (coz pro ne predpokladam opravdu nejsou tak strasne penize) a celou situaci by to pravdepodobne vyresilo...
Kazdopadne se mejte vsichni krasne a nenechte si SSakama zkazit den! :) |
|
vojtaheroutcom

|
Posted: Mon Jul 20, 2009 11:42 am
| |
Ahojte všichni česky/slovensky mluvící,
chápu ze současné situace že stačí akorát vyplnit ten jejich online form a to USA TIN či ITIN nejni třeba (?)
To by bylo značné ulehčení oproti tomu, jak to vypadalo v červnu ;-)
Zdar,
V. |
|
happyroman
|
Posted: Wed Jul 22, 2009 1:25 am
| |
Staci vyplnit formular W-8BEN a je hotovo.
Pokud mate v "Your account" spravne vyplnene inicialy, tak se formular spravne predvyplni temito udaji (pokud ne, tak je musite nejprve v "Your account" zmenit) a vy uz potom jen doplnite:
2: N/A
3: Individual
Uplne dole opisete svoje plne jmeno presne tak, jak je uvedeno v poli cislo 1 uplne nahore a odeslete.
Nic jineho nevyplnujete ani nic jineho nezaskrtavate. |
|
winmaster

|
Posted: Wed Jul 22, 2009 3:50 pm
| |
Ja mam v account name misto "ě" otaznik.
Takze jsem to tak musel vyplnit i v tom formulari. Doufam ze s tim nebude problem. |
|
happyroman
|
Posted: Thu Jul 23, 2009 1:16 am
| |
Ja pisu na anglickych strankach svoje inicialy bez hacku a carek a nikdy s tim nebyl problem. |
|
| |
|
Shutterstock Forum for Submitters
|