Welcome, Anonymous (Profile, Private Messages)
Having trouble signing into the forums? Please [ logout ] and log back in.
 Log inLog in 
SEARCH:     » Advanced Search

Shutterstock Photographer Forum Forum Index : Tax Witholding Discussion for Foreign Submitters :
Turk Submitters
Page Previous  1, 2, 3  Next

Post new topic    Reply to topic
Author Message
efiratoglu

Post Posted: Mon Jun 08, 2009 6:15 am     Reply with quote

Dünya mı küçük biz mi çok geziyoruz Europhoto?!? :)))
europhoto

Post Posted: Tue Jun 09, 2009 4:36 am     Reply with quote

ikisi de? :)
herbap

Post Posted: Fri Jun 26, 2009 3:12 am     Reply with quote

merhaba arkadaşlar... türk mahallesi gibi olmuş bu topic, iyide olmuş

kişisel durumumu ve yorumumu özetleteyim,
onlarca görsel yükleme rağmen komik durumda olan satış rakamlarımın üstüne bide vergi binmesi hoş değil (turbosquid'de üyeyim oradada benzer vergisel durumlar söz konusu)

üyesi olduğum diğer microstock sitelerinden çekilip istock / exclusive üyelik planlamaktayım, video + görsellerimin oradaki satış rakamları daha iyi ve gitgide artmakta... (+ kanada tabanlı bildiğim kadarı ile + vergisel durumlar daha rahat)

herkes düşüncelerini ve planını paylaşır ise ortak hareket şansımız artar

+ + +

ek olarak, ilgili belgeleri onaylatmak için (almak / indirmek kolay zaten, pdf formatında) konsolosluk ile boğuşmak gerektiğini duymuştum...

+ + +

+ avrupa tabanlı microstock firmaların politikalarından memnun muyuz?
crazydesigners

Post Posted: Mon Jul 27, 2009 5:27 am     Reply with quote

bence çok saçma bir olay. ss bizim üzerimize kendi yükünü bindiriyor ve ne yapcağımız anlmış değilim. 7. Foreign tax identifying number, if any (optional) diye bir numara istiyor bunu nasıl ne numarasıdır.
türkçe olmasıda ayrıca güzel olmuş. türk ss tasarımcıları ile iyi ilişkiler de bulunup bir birimize yardımcı olabiliriz.
efiratoglu

Post Posted: Mon Jul 27, 2009 2:24 pm     Reply with quote

Son durumda, bize neredeyse iş bırakmamışlar. (Eğer adres kısmını eksiksiz doldurmuşsanız, türkiye'ye özel durumunuzu kendisi dolduruyor zaten)
Şirket değilseniz, (ki bir kişi hariç diğerlerinin olmadığını biliyorum) sadece W8BEN formunu online dolduruyorsunuz. Biz A2 sınıfındayız. (Şirketler B2 sanırım)

Orda da, benim gördüğüm kadarı ile sadece;
Individual olarak işaretleyip, en alttaki taahhüt kısmındaki kontrol kutucuğunu işaretleyip göndere basıyorsunuz.

Resmi yazı olduğu için tercüme işine girişmiyorum. Ancak durumun söylediklerim dışında olduğu görüşünde olanlar varsa paylaşmanızda fayda var.

Bu arada, anlaşmalı ülke (ki biz öyleyiz) pozisyonunda ve şahıs iseniz (A2 - ki yine biz öyleyiz) ITIN, TIN veya başka numaraya gerek yok!

Sevgiler,
Ender
himbab

Post Posted: Thu Jul 30, 2009 6:18 am     Reply with quote

Herkese Selamlar,

Endercim 11 nolu kutuyu işaretlemeye izin vermiyor..
Bilgin olsun

Nejat
efiratoglu

Post Posted: Sat Aug 01, 2009 3:39 pm     Reply with quote

Telefonda numarasını hatırlayamadım. Daha önce de yazdığım gibi en alttaki kutucuk işaretleniyor (ben öyle yaptım)

SS söyle bir kıyak yapmış, form zaten dolu geliyor.

Sevgiler
mg1408

Post Posted: Sun Aug 23, 2009 7:29 am     Reply with quote

arkadaşlar bu kesilen vergileri geri alabiliyormuyuz? bu konuda bilgisi olan varsa açıklarsa sevinirim.
emirsimsek

Post Posted: Mon Sep 14, 2009 7:05 am     Reply with quote

mg1408 wrote:
arkadaşlar bu kesilen vergileri geri alabiliyormuyuz? bu konuda bilgisi olan varsa açıklarsa sevinirim.

vergi iadesi gibi mi? hic zannetmiyorum... bu arada guzel bir baslik olmus. yeni gordum. herkese merhaba...
pisagor

Post Posted: Wed Sep 16, 2009 6:45 pm     Reply with quote

Arkadaşlar,

W8BEN formunun 11. maddesindeki kutuyu işaretlemeye gerek yok. Shutterstock adminlerinden mackin43'ün bu konuda başka bir başlıkta verdiği açıklama aşağıdaki gibi:

"You do NOT need to check that box. It does not really apply to Shutterstock submitters; it is only there because it is a part of the actual form (on which we created the electronic version)"

Bilginize..
ssakarya

Post Posted: Fri Sep 25, 2009 9:33 am     Reply with quote

Selamlar,
Ben bu siteye 2 ay önce üye oldum ve fotoğraf yüklemeye başladım. Fotoğraflarım satın alınmaya başladı fakat ödeme konusunda pek bilgim yok. Anladığım kadarıyla ekime kadar bana ödeme yapmıyor. Ekim ayında eğer 100 doalra ulaşırsam bana ödeme yapacaklar. Fakat konuya tam hakim olmadığımdan sizlerin burada yazdıklarınız pek anlayamadım.
Eğer mümkün ise bana adım adım açıklarmısınız.
100 doalra ulaştığımda direk paypal a parayı aktarabiliyormuyum yoksa form vs. gibi işlermler mi var. Pasaportum yok mesela. illa olmasımı gerekiyor.
Yardımcı olursanız sevinirim.
crazydesigners

Post Posted: Thu Oct 01, 2009 6:56 am     Reply with quote

arkadaşlar 6 kısım 7. kısım ve 8. kısıma ne yapıyoruz ben anlamadım ya..
mg1408

Post Posted: Tue Oct 06, 2009 11:18 am     Reply with quote

öncelikle pasaportun olmadan nasıl shutterstock a kayıt oldun anlayamadım? kesinlikle pasaport istiyorlar sürücü belgesi diyor ama Türkiyenin sürücü belgesi bu sitede geçmiyor..
muratti

Post Posted: Wed Oct 07, 2009 2:25 pm     Reply with quote

Ben nüfus kağıdıla kaydoldum. Bir sorun olmadı.
oztasbc

Post Posted: Sat Nov 21, 2009 11:09 am     Reply with quote

jerichoredart wrote:
herkes iş birliği yapıyor sevr anlaşması gibi ingılızı fransızı bir oldu nerde türkler...

Merhaba Arkadaslar,

Parasini alabilen var mi? Ben ITIN i arastirdim ama islem uzun. Siz nasil bir yol izlediniz. Yardimci olalim birbirimize...

Post new topic   Reply to topic Page 2 of 3 All times are GMT - 5 Hours
Page Previous  1, 2, 3  Next

Shutterstock Forum for Contributors