| Author |
Message |
jerichoredart
|
Posted: Fri May 29, 2009 12:37 pm
| |
herkes iş birliği yapıyor sevr anlaşması gibi ingılızı fransızı bir oldu nerde türkler... |
|
moonbike
|
Posted: Fri May 29, 2009 12:42 pm
| |
Nerde türkler neler olup bitiyor..? |
|
ece
|
Posted: Fri May 29, 2009 12:45 pm
| |
ben bısey bılmıorumm ne yapacaızz.... |
|
wertorer
|
Posted: Sat May 30, 2009 2:30 pm
| |
Merhaba,
Listede gordugum kadari ile Turkiye ile %10 luk anlasmasi var Amerikanin bu da %10 vergi kesintisi ile satilan resimlerin bedellerini alabilecegimizi gosteriyor, ama bir takim formlar doldurulmaliymis onlarla ilgili bir bilgim yok arkadaslar, bilen varsa yazsin
sevgiler. |
|
orhancam
|
Posted: Sun May 31, 2009 2:39 am
| |
Merhabalar,
Forumlardan takip edebildiğim kadarıyla; bu yüzde 30'luk "Afganistan'a atılacak yeni bombaların finansmanı" vergisini -bizim durumumuzda %10'a- düşürebilmek için bir ITIN no'su almak gerekiyor. Bunun için iki kilit evrak var. birisi Shutterstock'tan resmi bir yazı (SS önceleri, gönderdiği mail'in bu yazı yerine geçeceğini öne sürüyordu ama sonra çarkedip bekleyin araştırıyoruz diyor), diğeri ise pasaportun onaylı örneği.
Sorun bu onayı kimin yapacağı. Bunu araştırmak lazım. Yanılmıyorsam buna apostil tasdiki deniyor. Masrafı olan bir iş.
Ben karar vermek için biraz daha beklemek istiyorum.
Bu siteye fotoğraf göndermeyi önce askıya almak, sonra da kesmek içimden geçen. 6 yaşındaki çocukların karınca yuvası başı eğlencesi idrakinde, acımasızlığında ve serhoşluğundaki bir ülkenin yeni eğlencelerine sponsor olacak olmak benim için en ciddi sorun şu anda.
Buradan beni soğutan ikinci bir şey ise, SS CEO'sunun yapılan itirazlara cevap olarak post ettiği yazısındaki politbüro şefi tavrı oldu. O ne vahşi dil öyle yaw. Ortaokul müdürümü hatırladım.
Selamlar ile. |
|
bas
|
Posted: Sun May 31, 2009 3:36 am
| |
Bu vergi meselesi bizde çeşitli sitelerde tartışıyorduk. http://www.microstockphotography.org/showthread.php?t=550
Şimdi bu meselenin bu şekilde anlaşılmaz bir şekilde ortaya cıkmış olması moral bozuyor.
Türkiye'de yaptığımız işler telif yasası gereği vergiden muaf tutuluyor. Ülkemizde vergiden muaf tutulurken ABD'de vergiye tabi tutulmak hiçte hoş değil.
Burada alınacak bir vergi varsa oda bizden değil SS'den alınması gerekiyor.
Neyse... Şu meseleyi birileri bize Türkçe yazsa ve bizde ne yapacağımız tam anlamıyla bilsek çok daha iyi olacak. |
|
fogbird
|
Posted: Sun May 31, 2009 10:22 am
| |
SS saçma sapan bir işe girişti bence.
Zaten sağlam olmayan sistemini iyice zora sokacak bir tehditle karşı karşıya kalacak; terkediş.
Ben ciddi ciddi düşünüyorum ayrılmayı. Önce bekleyelim görelim yolunu izleyeceğim.
Sözkonusu formları tamamlamak 2 ay sürüyormuş diye okumuştum bir yerlerde.
Nasıl bir planlamadır ki, 4 hafta sonunda kesintiye başlayacağını açıkladı SS.
Bana işin altında yatan gerçek bu vergi numarası değil gibi geliyor.
Başka bir platformda aynı konuda bir tartışmamız olmuştu.
Orada şöyle demiştim:
"Şu anda bir aylık standart aboneliği 250 dolara satıyor SS.
Bunun karşılığında 750 imaj alabiliyorsunuz.
Ben bir imajdan 0.36 alıyorum.
Abone bu 750 imajı benden alırsa 270 $ kazanıyorum.
Bu durumda SS 20 $ içerde.
Ki 750 imajın üzerinde sattığımdan SS'nin zararı artıyor.
On Demand abonelikler vs bu durumu kapatabilir mi?
Sanmıyorum.
Her geçen gün 0.36 pay alanların sayısı artıyor ve bu artış devam edecek.
SS hep gelecekten ve yeni üyeler üzerinden kazanıyordu.
Sanırım sistem tıkandı.
ABD üzerinde kurulmuş bir şirket olduğu için vergilerden sonra artık SS'a bir zırnık kaldığını sanmıyorum.
Dolayısıyla SS işin vergi yükünü bizlere yıkma yolunu seçerek bence ömrünü bir nebze daha uzatacak.
Ama hesap ortada. BU abonelik sistemiyle SS ne kadar daha dayanabilir?
CEO'nun cevabı, durumu hiç tartışmayacaklarını gösteriyor.
BU tür bir yaklaşım bana göre ortamı daha da gerecek.
Biz böyle höt zöt idareye alışkın milletiz. Elin gavuru öyle değil.
Bu çıkışın faturası SS'a ağır olacak gibi."
NY |
|
adempercem
|
Posted: Sun May 31, 2009 11:47 am
| |
selam millet, bende burdayımm. :)
vergi istemiyoruzzzzzzzzzzzzzzz
noooooooooo TAX. |
|
jerichoredart
|
Posted: Sun May 31, 2009 2:19 pm
| |
Arkadaşlar iyiki açmışıım "Turk submitters" bolumunu valla ermenıstan bıle vardı konuyla ılgılı gereklı çalışmaları yaparak buradan sızlerle paylaşacagım yazılan seyler cok dogru bu herıfler rest cekıo gıbı gösterdiğiniz alakaya teşekkür ederim
jred... |
|
ademdemir
|
Posted: Mon Jun 01, 2009 1:28 am
| |
Fiyatlarına zam yapmayı neden düşünmüyorlar da bizim payımıza göz dikiyorlar anlamadım. |
|
enderbirer

|
Posted: Mon Jun 01, 2009 4:19 am
| |
Arkadaslar son güncellemeleri herkes okudu mu bilmiyorum fakat biraz daha beklememiz gerekiyor.
IRS yetkilileri, SS'in bizlere gonderdigi mektubu yeterli bulmuyormus ve ITIN alabilmemiz icin boyle bir mektuba ihtiyacimiz var.
Bakalim SS bize gercek imzali mektuplar mi gonderecek yoksa baska bir cozum yolu mu bulacak. Bekleyip gorecegiz.
Bir diger sikintili durum ise formu gonderirken, ekine koymamiz gereken belgeler icinde en kolay isimizi gorecek olan sey bir pasaport gibi gozukuyor. Fakat pasaportunuzun kopyasinda IRS tarafindan kabul goren bir noter onayi gerekiyor. Bu konuda bilgisi olan varsa bilgilendirsin hepimizi lutfen.. Yoksa pasaportun orjinali IRS'e gonderilebilir, nitekim tum orjinal belgeleri geri gondereceklerini yazmislar. |
|
pisagor

|
Posted: Mon Jun 01, 2009 3:04 pm
| |
Benim gordugum bir tek Shutterstock ta boyle bir uygulama baslatildi. Bana diger stock sitelerinin hicbirisinden boyle bir geri donus olmadi. Vergi konusu tum stock sirketlerini etkileyen bir konu oldugundan, benim anladigim, SS bu vergiyi bizim uzerimize yikmaya calisiyor. Diger siteler boyle bir vergi oduyorlarsa, kendileri oduyor olmalilar.
Bu vergi konusunun diger sitelerde gundeme gelmemesini umuyorum. |
|
lemony
|
Posted: Mon Jun 01, 2009 3:23 pm
| |
Bence fiyatları arttırmalılar.Böylece vergiyi ödeyebilirler. |
|
bas
|
Posted: Tue Jun 02, 2009 7:56 am
| |
Her hangi bir gelişme olmadı mı?... bu mesele ne zaman açıklığa kavuşacak... Kendilerinin ödemesi gereken verginin bizlere yükleniyor olması fevkalede anlamsız. Kazandırdığı 3 kuruşu, bir yolu bahene ederek geri almaya çalışıyor...
Bence 0,25 $ yerine satışları 0,30 veya 0,33 yaparsa istediği vergi miktarını tahsil etmiş olacaktır. Bu fiyat yükseltmenin SS'nin satışlarında ciddi bir düşüş yapacağına inanmıyorum. Zaten bizden vergi talep etmeyen bir çok site'nin subc.lere yönelik satışları ortalam 0,31 civarlarında... |
|
europhoto

|
Posted: Tue Jun 02, 2009 8:24 am
| |
Aslinda biraz geri adim attilar, sadece Amerikadan alim yapan kullanicilarin alimlarindan %30'a kadar kesim yapabileceklerini belirtiyorlar. Diger ulke kullanicilarinin alimlarindan vergi kesemeyecekler. Bence eger bu sekilde kapatmaya calisirlarsa durumu, amerikalilar alamasin benim calismalarimi gibi bir opsiyon isteyelim yuklerken. Eminim amerikalilar isyan edecektir ve SS yeniden dusunecektir icine dustugu durumu.
Bu arada Jericho Kardes selamlar :) burada karsilasmak ayrica sevindirici. |
|
| |
|