Welcome, Anonymous (Profile, Private Messages)
Having trouble signing into the forums? Please [ logout ] and log back in.
 Log inLog in 
SEARCH:     » Advanced Search

Shutterstock Photographer Forum Forum Index : Tax Witholding Discussion for Foreign Submitters :
Czech submitters
Page Previous  1, 2, 3, 4

Post new topic    Reply to topic
Author Message
winmaster

Post Posted: Thu Jul 23, 2009 3:34 am     Reply with quote

No tak mi to odmitli kvuli Invalid adress.
A urcite je to kvuli diakritice. SS proste pri mym zakladani uctu neumel cesky znaky a tedka budu muset asi celej account zmenit..chjo..
mozzyb

Post Posted: Fri Jul 24, 2009 5:05 pm     Reply with quote

happyroman wrote:
Staci vyplnit formular W-8BEN a je hotovo.
Pokud mate v "Your account" spravne vyplnene inicialy, tak se formular spravne predvyplni temito udaji (pokud ne, tak je musite nejprve v "Your account" zmenit) a vy uz potom jen doplnite:

2: N/A
3: Individual

Uplne dole opisete svoje plne jmeno presne tak, jak je uvedeno v poli cislo 1 uplne nahore a odeslete.

Nic jineho nevyplnujete ani nic jineho nezaskrtavate.

Prosím Tě, moje ang. nejni nejlepší. Pokud mám v ČR přiděleno IČ i DIČ, tak kolonka č. 7 zůstane taky prázdná? Díky za radu.
happyroman

Post Posted: Sat Jul 25, 2009 1:31 am     Reply with quote

Podle me by prazdna zustat nemela ani v pripade, ze DIC nemas (potom by tam melo byt asi rodne cislo), nicmene SS admini psali, ze ma zustat prazdna.

Kazdopadne SS nema asi jak zjistit, jestli DIC mas nebo ne, tak bych to neresil. SS ti nic strhavat nebude, u nas dane zaplatis, takze je to vporadku, ne?
mozzyb

Post Posted: Sat Jul 25, 2009 11:22 am     Reply with quote

happyroman wrote:
Podle me by prazdna zustat nemela ani v pripade, ze DIC nemas (potom by tam melo byt asi rodne cislo), nicmene SS admini psali, ze ma zustat prazdna.

Kazdopadne SS nema asi jak zjistit, jestli DIC mas nebo ne, tak bych to neresil. SS ti nic strhavat nebude, u nas dane zaplatis, takze je to vporadku, ne?

Díky za objasnění. Nevíte někdo které ještě MS agentury jsou z US a budeme tohle muset řešit znovu?
vladvitek

Post Posted: Tue Oct 27, 2009 5:09 pm     Reply with quote

Také se vám objevila na domovské stránce hláška, že čekají na váš vyplněný daňový formulář? Předchozí jsem vyplnil a byl schválen. Zdá se, že takto postižených je víc...Jen nevím kde je zakopaný pes, jestli změnili instrukce, změnil se zákon, či co jiného...??? Každopádně jsem se pokusil vyplnit formulář znovu a už mě to nepustilo dál bez vyplnění ITIN. Takže to znamená, že nakonec budeme muset podstoupit doprošovací kolečko o přidělení ITIN? Nebo jen američtí "soudruzi" udělali někde chybu :-) ???
mozzyb

Post Posted: Tue Oct 27, 2009 8:14 pm     Reply with quote

Já mám home page bez té hlášky, kterou popisuješ. Doufám, že je to pouze chyba systému.
sumak77

Post Posted: Mon Nov 02, 2009 4:48 pm     Reply with quote

Ahoj,

odeslal jsem pouze W-8BEN a pole pro CZ DIC jsem nevyplnoval - chapu ho jako nepovinne. Pochopil jsem z vysvetlibvek, ze ITIN neni taky potreba vyplnovat.
Takto formular prosel a bylo to.

D.S.

mozzyb wrote:
happyroman wrote:
Staci vyplnit formular W-8BEN a je hotovo.
Pokud mate v "Your account" spravne vyplnene inicialy, tak se formular spravne predvyplni temito udaji (pokud ne, tak je musite nejprve v "Your account" zmenit) a vy uz potom jen doplnite:

2: N/A
3: Individual

Uplne dole opisete svoje plne jmeno presne tak, jak je uvedeno v poli cislo 1 uplne nahore a odeslete.

Nic jineho nevyplnujete ani nic jineho nezaskrtavate.

Prosím Tě, moje ang. nejni nejlepší. Pokud mám v ČR přiděleno IČ i DIČ, tak kolonka č. 7 zůstane taky prázdná? Díky za radu.

Post new topic   Reply to topic Page 4 of 4 All times are GMT - 5 Hours
Page Previous  1, 2, 3, 4

Shutterstock Forum for Submitters