Welcome, Anonymous (Profile, Private Messages)
Having trouble signing into the forums? Please [ logout ] and log back in.
 Log inLog in 
SEARCH:     » Advanced Search

Shutterstock Photographer Forum Forum Index : Tax Witholding Discussion for Foreign Submitters :
Withholding taxes, Guide for Romanians
Page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Post new topic    Reply to topic
Author Message
klauts

Post Posted: Fri Nov 06, 2009 6:01 am     Reply with quote

Gabriela,
Spune-mi si mie te rog, dupa ce dai trimiti tax-formul asta primesti vreo confirmare? Ca eu l-am trimis de 2 ori, odata la inceput si inca o data cand a fost eroare aia pe site da n-am primit un mail sau ceva sa zica ca e ok. La sfarsitu lunii asteia expira in sfarsit termenu ala cu asteptat 3 luni din cauza "high-risk of fraud area" si ma gandeam sa nu pierd niste bani din cauza unor formulare.

Merci,
Claudiu.
igabrielle

Post Posted: Fri Nov 06, 2009 6:41 am     Reply with quote

klauts wrote:
Gabriela,
Spune-mi si mie te rog, dupa ce dai trimiti tax-formul asta primesti vreo confirmare? Ca eu l-am trimis de 2 ori, odata la inceput si inca o data cand a fost eroare aia pe site da n-am primit un mail sau ceva sa zica ca e ok. La sfarsitu lunii asteia expira in sfarsit termenu ala cu asteptat 3 luni din cauza "high-risk of fraud area" si ma gandeam sa nu pierd niste bani din cauza unor formulare.

Merci,
Claudiu.

Saluty,

Eu nu am primit nici un reply, ci doar la sf. lunii am observat ca s-au oprit vreo 4$...si cam atat...
De atunci in fiecare luna se opreste acel 10% din venitul "american".

Gabriela
klauts

Post Posted: Fri Nov 06, 2009 6:57 am     Reply with quote

Ok, merci mult.
clau

Post Posted: Mon Nov 16, 2009 10:25 am     Reply with quote

igabrielle wrote:
clau wrote:
buna,

va rog frumos sa ma lamuriti daca puteti cu ceva.

nu am trimis si nu am depus nici un act pana acum. ce imi doresc ar fi sa nu ma mai complic si sa inchid contul sterg pozele si gata.

cand a inceput faza aceasta am marit limita de withdrawal deci de cand s-au introdus regula cu depusul actelor nu am retras nici un ban ( nu prea aveam oricum ce )

ideea e ca am primit mail de reminder de la shutterstock cu "Waiting for you to submit your W-8BEN tax form"

m-am uitat si prin paginile de pe shutterstock si vad ca "my grace period has expired"...uff, nu as vrea sa intru sub incidenta la ceva nasol.

daca sterg contul mai trebuie sa depun hartii? nu era vorba ca daca nu depui hartii pur si simplu retrag ei mai multa taxa din banii incasati, corespunzator platii taxei si gata?

as vrea sa fiu in regula sa nu ma trezesc cu ceva acuzatii de la ei, ca de atunci pana acum s-a adunat o suma mica din castiguri dar, tot e ceva si cine stie cum privesc ei castigul asta, ajungi sa ai dosar pt 3 dolari ce ii datorezi si nici macar nu stii :)

cu banii ce ii am adunati pana acum ce se intampla la inchiderea contului?

poate reusiti voi sa ma lamuriti cu intrebarile acestea pt ca imi imaginez ca sunteti mai informati, trecand deja prin toate procedurile cu depusul actelor.

va multumesc frumos!

Buna Clau,

Chiar nu vad de ce ti-ai inchide contul. Daca urmareai si tu ce s-a mai scris in forum vedeai ca nu trebuie sa trimiti nici o hartie ci doar sa completezi un formular online care in final te asigura ca ei iti vor lua doar 10% din castigurile venite de la clienti americani conform tratatului semnat de Romania cu America...Deci sa zicem ca ai 100 $ din care 50 sunt castigati pentru ca clienti americani ti-au cumparat pozele...atunci din cei 100 ei iti vor retine 5$...No big deal...

In pagina in care tu iti vezi castigurile de obicei, la forum vei vedea "Visit our Tax center", iar pe pagina aia o sa vezi un link de genul "http://submit.shutterstock.com/tax_center.mhtml" si acolo vei da click pe formularul W8...
La 1. Numele tau
2. Romania
3. bifezi individual
4. ar trebui sa fie completat deja cu adresa ta corecta, daca nu e corecta trebuie sa o corectezi in datele contului si vei primi confirmare de la SS ca ti-au modificat-o si apoi revii la formular

5. 6. 7. 8. nimic
9.10. sunt deja completate
11. nimic
si la urma pur si simplu iti scrii numele complet si SUBMIT...

Si gata Filozofia...

Success,

Gabriela

multumesc frumos de raspuns!
bocutz

Post Posted: Tue Nov 17, 2009 8:08 am     Reply with quote

Deci gata cu toate actele si acareturile de care era nevoie? Completam doar W-8BEN pe site si asta e? Nu mai avem nevoie de SSN sau ITIN sa il bagam acolo. Sunt mai greu de cap :D
So.. that's all now, we sign W-8BEN online on SS site and we don't need no more papers?
Nothing for SSN or ITIN?
igabrielle

Post Posted: Thu Nov 19, 2009 5:02 am     Reply with quote

clau wrote:
igabrielle wrote:
clau wrote:
buna,

va rog frumos sa ma lamuriti daca puteti cu ceva.

nu am trimis si nu am depus nici un act pana acum. ce imi doresc ar fi sa nu ma mai complic si sa inchid contul sterg pozele si gata.

cand a inceput faza aceasta am marit limita de withdrawal deci de cand s-au introdus regula cu depusul actelor nu am retras nici un ban ( nu prea aveam oricum ce )

ideea e ca am primit mail de reminder de la shutterstock cu "Waiting for you to submit your W-8BEN tax form"

m-am uitat si prin paginile de pe shutterstock si vad ca "my grace period has expired"...uff, nu as vrea sa intru sub incidenta la ceva nasol.

daca sterg contul mai trebuie sa depun hartii? nu era vorba ca daca nu depui hartii pur si simplu retrag ei mai multa taxa din banii incasati, corespunzator platii taxei si gata?

as vrea sa fiu in regula sa nu ma trezesc cu ceva acuzatii de la ei, ca de atunci pana acum s-a adunat o suma mica din castiguri dar, tot e ceva si cine stie cum privesc ei castigul asta, ajungi sa ai dosar pt 3 dolari ce ii datorezi si nici macar nu stii :)

cu banii ce ii am adunati pana acum ce se intampla la inchiderea contului?

poate reusiti voi sa ma lamuriti cu intrebarile acestea pt ca imi imaginez ca sunteti mai informati, trecand deja prin toate procedurile cu depusul actelor.

va multumesc frumos!

Buna Clau,

Chiar nu vad de ce ti-ai inchide contul. Daca urmareai si tu ce s-a mai scris in forum vedeai ca nu trebuie sa trimiti nici o hartie ci doar sa completezi un formular online care in final te asigura ca ei iti vor lua doar 10% din castigurile venite de la clienti americani conform tratatului semnat de Romania cu America...Deci sa zicem ca ai 100 $ din care 50 sunt castigati pentru ca clienti americani ti-au cumparat pozele...atunci din cei 100 ei iti vor retine 5$...No big deal...

In pagina in care tu iti vezi castigurile de obicei, la forum vei vedea "Visit our Tax center", iar pe pagina aia o sa vezi un link de genul "http://submit.shutterstock.com/tax_center.mhtml" si acolo vei da click pe formularul W8...
La 1. Numele tau
2. Romania
3. bifezi individual
4. ar trebui sa fie completat deja cu adresa ta corecta, daca nu e corecta trebuie sa o corectezi in datele contului si vei primi confirmare de la SS ca ti-au modificat-o si apoi revii la formular

5. 6. 7. 8. nimic
9.10. sunt deja completate
11. nimic
si la urma pur si simplu iti scrii numele complet si SUBMIT...

Si gata Filozofia...

Success,

Gabriela

multumesc frumos de raspuns!

Cu placere
igabrielle

Post Posted: Thu Nov 19, 2009 5:03 am     Reply with quote

bocutz wrote:
Deci gata cu toate actele si acareturile de care era nevoie? Completam doar W-8BEN pe site si asta e? Nu mai avem nevoie de SSN sau ITIN sa il bagam acolo. Sunt mai greu de cap :D
So.. that's all now, we sign W-8BEN online on SS site and we don't need no more papers?
Nothing for SSN or ITIN?

Da atat e...fara SSIN si ITIN :)
bocutz

Post Posted: Thu Nov 19, 2009 8:30 am     Reply with quote

Great! Thank You!
mec17

Post Posted: Fri Dec 18, 2009 5:23 am     Reply with quote

Salut, multumesc mult pt. ultimele precizari, chiar ma panicasem cu atatea hartii pt. IRS...
Edi
studio544

Post Posted: Wed Feb 10, 2010 1:28 pm     Reply with quote

Am trimis ei eu azi formularul online, f simplificat fata de ce era anul trecut cand trebuiau legalizate acte si trimise prin posta.

Offtopic: Voi cam ce venituri aveti din vanzari pe SS, eu inca incerc sa imi dau seama daca se merita efortul si timpul. Eu am cam 200 fisiere, iar ca vanzari, ma invart cam la 40-50$ pe luna, cam cat face un ospatar intr-o zi :)
andreiuc88

Post Posted: Tue Mar 23, 2010 4:40 am     Reply with quote

Buna ziua, am si eu niste nelamuriri. Am gasit astazi in posta un plic de la Shutterstock pe care scrie "important tax information". In el am gasit doua documente identice, la antetul carora scrie asa: "FOREIGN PERSONS'S U.S. SOURCE INCOME SUBJECT TO WITHOLDING 2009".
Nu mai scrie nimic cum ca ar trebui sa completez ceva, sau la ce mi-ar putea folosi aceste documente. Deci de ce le-am primit? Pentru ce sunt?
Mentionez ca am completat forumlarul W-8BEN anul trecut, si nu a fost niciun fel de problema. Am primit si doua plati de la Shutterstock, si totul a fost in regula.
zsoltercsei

Post Posted: Tue Mar 23, 2010 5:44 am     Reply with quote

andreiuc88 wrote:
Buna ziua, am si eu niste nelamuriri. Am gasit astazi in posta un plic de la Shutterstock pe care scrie "important tax information". In el am gasit doua documente identice, la antetul carora scrie asa: "FOREIGN PERSONS'S U.S. SOURCE INCOME SUBJECT TO WITHOLDING 2009".
Nu mai scrie nimic cum ca ar trebui sa completez ceva, sau la ce mi-ar putea folosi aceste documente. Deci de ce le-am primit? Pentru ce sunt?
Mentionez ca am completat forumlarul W-8BEN anul trecut, si nu a fost niciun fel de problema. Am primit si doua plati de la Shutterstock, si totul a fost in regula.

Scrisoarea respectiva este numai o informare.
SS este obligat sa te informeaza ce suma a fost restrictionat din vanzarile tale pentru clienti din SUA pentru anul trecut.
Stai calm :)

The specific letter is only an information letter. SS has to inform you regarding the amount of withheld taxes for lsat year, generated by US only sales.
Stay chill :)
andreiuc88

Post Posted: Tue Mar 23, 2010 5:55 am     Reply with quote

Multumesc foarte mult! Cred totusi ca ar trebui sa scpecifice exact ce ai spus tu, undeva in scrisoare.

Thank you!
doglife

Post Posted: Tue Dec 14, 2010 4:38 am     Reply with quote

am si eu o intrebare, vad ca aici se vorbeste pe romaneste daca am gresit adresa de mail ce se intimpla mai primesc bani ?
andreiuc88

Post Posted: Tue Dec 14, 2010 6:58 am     Reply with quote

Salut, din cate stiu se poate schimba adresa de mail. Deci schimb-o cat mai repede!

Post new topic   Reply to topic Page 6 of 7 All times are GMT - 5 Hours
Page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Shutterstock Forum for Contributors