| Author |
Message |
jetsetwilly
|
Posted: Fri Jul 23, 2010 9:42 am
| |
| stiven wrote: | Pozdrav, Jelena!
Evo da ti odgovorim, ja sam jos na pocetku, (prosle godine), dao izjavu da mi je ovo honorar od ilustracija. Od tada pa sve do danas, hvala Bogu, nisam platio nikakav porez ovde u Srbiji. Za sada je tako, dalje cemo videti... |
Pozdrav!
To sto nisi platio porez ne znaci da ne treba da platis :) Ako primas platu preko firme porez ti se automatski naplacuje ako imas neke honorarne zarade duzan si sam da prijavis to kao prihod i da na to platis porez. Dobra stvar je to sto kod nas jos uvek niko ne kontrolise dok su u pitanju neke manje sume. Da zaradjujes 10000$ mesecno sigurno bi te u banci prijavili poreskoj sluzbi - da ne bi oni posle imali problema. |
|
stiven

|
Posted: Thu Jul 29, 2010 2:01 am
| |
A, pa ja sam nezaposlen vec dve godine. Ne znam sta bih radio da mi nije ovoga, verovatno bih crncio kod kineza za $100 mesecno, jer posla nema pa nema! :-) - $10.000 mesecno? Iz tvojih reci u bozije ussi. Odmah bih otrcao do poreskog ! :-))) |
|
artmaja2000

|
Posted: Sun Aug 01, 2010 4:00 pm
| |
Cao svima, od skoro sam na shutteru,imam tek 80 ilustracija.
jos nisam imala ni jednu uplatu. Zivim u Srbiji. Da li neko zna, koji formular od svih onih treba da popunim.....i kakvo je vase iskustvo? Da li je moguce da ce nam skidati 30 % od zarade.
Unapred Hvala
Maja |
|
jelenap
|
Posted: Sun Aug 01, 2010 4:36 pm
| |
artmaja2000,
ja sam popunila formular za grupu A3, mada sam razumela da svi oni koji ne popune formular ce u svakom slucaju biti porezovani poreskom stopom od 30 procenata. Da, vec uzimaju porez ali samo na deo zarade koji si ostvarila u SAD tako da to ne mora biti 30 procenata u odnosu na celu tvoju zaradu vec je obicno manje. |
|
artmaja2000

|
Posted: Mon Aug 02, 2010 8:44 am
| |
Hvala ti Jelena na brzom odgovoru! Popunicu i ja taj formular....pa videcemo :) |
|
mythja

|
Posted: Fri Sep 24, 2010 10:35 am
| |
Evo me opet. mislila sam da mogu primati uplate preko paypala jer ga vec godinama koristim za placanja, ali nista od toga. premda mi to nije jasno jer sam uredno dobivala novce kao neki refund preko ebaya, ali ocigledno ne mogu primati ovakve uplate. sada sam otvorila racun kod moneybookersa. zanima me jel postoji i tu opcija da stavis podatke od svoje kreditne kartice pa da ti direktno preko toga stizu uplate na racun (kao sto je kod paypala) ili se mora "ici" preko deviznog racuna.
ovo mi se stvarno cini komplicirano. |
|
sima
|
Posted: Thu Oct 28, 2010 5:53 pm
| |
Ja koristim devizni racun, ali moze i na karticu, dost ljudi tako prima sa MB |
|
mythja

|
Posted: Sun Nov 07, 2010 11:03 am
| |
| sima wrote: | | Ja koristim devizni racun, ali moze i na karticu, dost ljudi tako prima sa MB |
evo prvi puta mi je "sjelo" na MB account. vidim da se moze primiti na karticu ali samo na Visu. s obzirom da nju nemam valjda onda moram na devizni. |
|
Milan Stanojevic
|
Posted: Thu Sep 06, 2012 2:41 pm
| |
Kako funkcionisu cekovi? Da li se porez placa, gde se unovcava, kolika je provizija, koliko se ceka da stignu? |
|
vivana
|
Posted: Mon Nov 26, 2012 4:40 am
| |
Zdravo svima, da li neko moze da mi prosledi link gde mogu da vidim koju formu taxe treba da popunim, i kako se popunjava ako je neko objasnjavao? Da ne citam sada sve.
Hvala puno. |
|
| |
|