Welcome, Anonymous (Profile, Private Messages)
Having trouble signing into the forums? Please [ logout ] and log back in.
 Log inLog in 
SEARCH:     » Advanced Search

Shutterstock Photographer Forum Forum Index : Tax Witholding Discussion for Foreign Submitters :
SERBIAN submitters!
Page 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Next

Post new topic    Reply to topic
Author Message
stajkovic

Post Posted: Thu May 28, 2009 1:34 pm     Reply with quote

If you know how to fill and send W-7 form post here!

Kazu da moramo platiti taksu i ja mislim da je pametnije dati to sto moramo nego da nam slike tj. vektori skupljaju prasinu na hardu, zar ne?! :)

Last edited by stajkovic on Thu May 28, 2009 1:39 pm; edited 1 time in total
mackin43
Site Admin

Post Posted: Thu May 28, 2009 1:38 pm     Reply with quote

Hi stajkovic,

Please keep posts in English.

Ask questions here: http://submit.shutterstock.com/forum/viewtopic.php?t=62287&postdays=0&postorder=asc&start=810 and I'll do my best to answer them.

Thanks,

-jm

stajkovic wrote:

Kazu da mora, a ja mislim da je pametnije dati to sto moramo nego da nam slike tj. vektori skupljaju prasinu na hardu, zar ne?! :)
stajkovic

Post Posted: Thu May 28, 2009 1:45 pm     Reply with quote

I don't understand how to fill form and my english is not so good, so let us to talk to our lenguage just here!?
tajne

Post Posted: Thu May 28, 2009 2:09 pm     Reply with quote

Mislim da su stvari malo komplikovanije od toga. Bar koliko sam mogla da skapiram. Cini mi se da mi ne mozemo da popunimo taj formular jer nismo na listi zemalja. Sto ce reci, Sater uzima 30% Manibukers 5% plus banka tako da treba dobro izvagati.

Bicemo u kontaktu.

Zorica
stajkovic

Post Posted: Thu May 28, 2009 2:29 pm     Reply with quote

Znaci da ce nam "samo" uzeti i mi se uopste vise ne trebamo zamarati s tim? :)
tajne

Post Posted: Thu May 28, 2009 2:40 pm     Reply with quote

Pa tako nekako, bar kako ja kapiram. Nadam se da ce se javiti neko ko bolje barata sa engleskim da malo pojasni stvar. Ako ne, jutro je pametnije od veceri, pa cu sutra da prostudiram detaljnije (i uz pomoc recnika)sta se trazi. U svakom slucaju imamo jos par dana da se smislimo sta je raditi.
Z
sima

Post Posted: Thu May 28, 2009 3:04 pm     Reply with quote

Imamo i problem nasih taksi koje se uvode.Ne znam kakva je trenutna situacija ali bice i tu problema jer nasi su jos alaviji.Bilo bi dobro da cujem neki komentar.
For administrator, please don't lock this topic we need in this situation discussion in our language.
mantonino

Post Posted: Thu May 28, 2009 3:06 pm     Reply with quote

If your country does not have a double-taxation treaty with the United States, I do not think filing a W7 will help you. It will be 30% tax for you either way.
milinz

Post Posted: Thu May 28, 2009 3:20 pm     Reply with quote

Pa ovako stoje stvari:

Za sada IRS 30% + Moneybookers % + Srpski porez %%= ??? Ko zna da sracuna sretno mu bilo ;-)

U principu, bilo bi lepo kad bi SS otvorio office u UK... Onda bi smo mogli lakse da disemo i mi i svi ostali.

Ovako... Jako se dvoumim da li da nastavim ili da se bacim na evropske i kanadske sajtove...

[EDIT] Zaboravio sam: Za nas ne vazi popuniti formular jer nismo na listi... Cak mislim da je bolje da ga ne popunjavamo... Sutra ili prekosutra cu dobiti odgovor od veoma jakih strucnjaka sa jednog eminentnog stranog ekonomskog instituta... Cekacemo dok oni ne rastumace ovu zapetljanciju...

Last edited by milinz on Thu May 28, 2009 3:26 pm; edited 1 time in total
milinz

Post Posted: Thu May 28, 2009 3:23 pm     Reply with quote

mackin43 wrote:
Hi stajkovic,

Please keep posts in English.

Ask questions here: http://submit.shutterstock.com/forum/viewtopic.php?t=62287&postdays=0&postorder=asc&start=810 and I'll do my best to answer them.

Thanks,

-jm

stajkovic wrote:

Kazu da mora, a ja mislim da je pametnije dati to sto moramo nego da nam slike tj. vektori skupljaju prasinu na hardu, zar ne?! :)

Mackin,

We are just discussing this on Serbian - nothing vulgar or against SS said at all!
tajne

Post Posted: Thu May 28, 2009 3:35 pm     Reply with quote

Milinc, srce si.

Hvala sto si nam pojasnio problem, mada,kako stvari stoje situacija je crna - bar za sada.
Znacilo bi mi puno da imam sa kim da podelim dileme i nedoumice. Hoces da se nadjemo na ovom forumu ako dobijes neke korisne informacije. Ili da ti (i svima na ovom forumu) ostavim e-mal pa da budemo u kontaktu van ove adrese.

Pozdrav.
Zorica
milinz

Post Posted: Thu May 28, 2009 3:51 pm     Reply with quote

tajne wrote:
Milinc, srce si.

Hvala sto si nam pojasnio problem, mada,kako stvari stoje situacija je crna - bar za sada.
Znacilo bi mi puno da imam sa kim da podelim dileme i nedoumice. Hoces da se nadjemo na ovom forumu ako dobijes neke korisne informacije. Ili da ti (i svima na ovom forumu) ostavim e-mal pa da budemo u kontaktu van ove adrese.

Pozdrav.
Zorica

Ja sam tu svaki dan (za sada)... Videcu jos sa drugim USA agencijama sta se desava... Imam neke nove informacije ali sam OVERLOADED sa ovim danas...
Idem sad da izigravam pravog boema - sutra cu nastaviti ;-)
tajne

Post Posted: Thu May 28, 2009 3:53 pm     Reply with quote

OK,

cujemo se.

Jos jednom hvala...
masson

Post Posted: Thu May 28, 2009 4:16 pm     Reply with quote

Sorry not in time, but serbian language it's like I see too much look's like Bolgarian.
just cool, sorry )))
sima

Post Posted: Thu May 28, 2009 4:37 pm     Reply with quote

I just find solution for this problem
[img] http://69.90.174.249/photos/display_pic_with_logo/123907/123907,1206956755,18.jpg

Same glass , same drink, and I am filling better...

Last edited by sima on Thu May 28, 2009 4:41 pm; edited 2 times in total

Post new topic   Reply to topic Page 1 of 11 All times are GMT - 5 Hours
Page 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Next

Shutterstock Forum for Contributors